mandag 30. mars 2009

Endelig en deilig vårdag

Nydelig vår og endatil på en søndag slik at det er mulig å komme ut å slikke litt vårsol. Vinterblommen titter opp ved bjørnebæra.
Kaffe og appelsiner på terrassen. Hvem trenger mer?
Kattene har vært ute i snøen. Meget skeptiske til det nye universet. daisy pipende og engstelig som vanlig. Mestoff med ørene sprikende til alle kanter. Hva er dette underlige i luften som flakser og flyr, også alle disse lydene...
Våren er herlig, og vi gleder oss til påske.

Vår første utstilling

Lørdag 21. mars var vi på vår 1. utstilling. NORAK. Det var en dag med mange nye opplevelser for både folk og fe, for å si det slik. Daisy gråt hele veien i bilen. Og Mestoff ble veldig redd og nervøs på dommerbordet. Daisy måtte gjennom en fargebedømming før hun skulle stille, og ble etter mye diskusjon og tvil hos dommerne flyttet fra NFO fs 09 24, til NFO f 09 21. Det vil si at de tror at hun har litt hvitt på magen, men at de ikke tror at hun er sølv. De er imidlertid så usikre på dette, at hun må ha en ny fargebedømmelse når hun blir omlag 10 mnd.
Vi er ganske fornøyde med resultatene. Begge kattene vi gode bedømmelser. Daisy mangler fremdeles overpelsen. Hun er fremdeles en stor angoradott. Dessuten har hun litt små ører. Eller fikk hun god omtale. Mestoff hadde skarp konkurranse fra et flott kull fra Migoto's. Her var dommeren usikker på hvor han skulle plassere Mestoff i forhold til kullet som var endel yngre. Mestoff fikk ex 4 etter kullet, men bedømmelsen var bra. Vi kommer til å skanne bedømmelsene og legge disse ut på nettsida vår.

søndag 15. mars 2009

Er det sølv tro?

Hvilken fargekategori er Daisy, tro? Hun har foreløpig fått EMS: NFO fs 09 21. Lørdag skal hun til fargebedømming før utstillingen.
Her er et bilde av henne i dag. Hun ser betydelig lysere ut i bunnen nå enn tidligere. Det kan jo tyde på sølv det, da.
Men hva med hvitt? Har hun noe hvitt?





tirsdag 10. mars 2009

Daisys første tur i snøen

Daisy har prøvd seg ute i snøen. Men hun er en forsiktig liten frøken. Og snøen er SØRPETE, så turen ble ikke lang.

mandag 9. mars 2009

Mestoff er syk

Mestoff har løs mave. Han har hatt det i bortimot en uke. Vi skjønner ikke helt hvorfor. Vi har til nå blandet fôret Daisy hadde med seg med Mestoffs fôr for å venne henne til det vi bruker. Vi fjernet hennes fôr og lot henne spise det samme som Mestoff. Helt greitt for Daisy, men Mestoff ble ikke bedre. Vi har nå kontaktet dyrlegen og fått Eukanuba Intestinal. Det synes IKKE Mestoff er kul. Han furter, men har nå måttet krype til korset og spiser. Han drikker rikelig, men det ser ikke ut som om han er blitt bra. Han har også fått ZooLac siden fredag. Det er snacks. Han tigger om mer. Men heller ikke det har hjulpet. Vi skal nå gi ham en ormekurtablett i tillegg. - Drontal. Er han ikke bedre imorgen, sa dyrlegen at vi fikk komme tilbake for videre behandling...

Hagedesign

Jeg har begynt på et kurs i hagedesign på folkeuniversitetet. Første kursdag var på lørdag. Første oppgave er å få tak i / lage en skisse over hagen. Vi har nå tegnet inn det meste på millimeterpapir i målestokk 1:50. Det innebærer 12 sammenlimte A4-ark. Jeg har tenkt å forsøke å digitalisere dette. Kan bli en utfordring siden jeg ikke har en skanner i A1-format. Neste oppgave var å ta bilder fra mange vinkler i hagen. Her mistenker jeg nesten kursholderen for å ha glemt å titte ut av vinduet :-) Det er slett ikke enkelt å komme rundt i hagen akkurat nå. Jeg får kikke i arkivene å se hva jeg har av bilder. Så får jeg krabbe ut i snøen til helga. Håper det blir ok fotovær.

Lars Marius har egen fuchsia

Lars Marius (7) har bedt om å få ha sin egen fuchsia. Og det har han fått. I oktober tok vi en stikling. Merkelappen er dessverre blitt borte fra stiklingen, men vi tror vi skal finne ut av det når den kommer i blomst.






Nå har stiklingen stått i kjøkkenvinduet i hele høst og vinter. Den har vokst seg høy og fin og røttene begynner å komme ut av potta. Nå er tiden kommet til første ompotting.






Så er det pottet om et lite tre. Men Lars Marius vil nok ha det større før han begynner å lage kronen. Han har satt det forsiktig tilbake i vinduet. Nå må vi snart begynne å tenke på gjødsling.


søndag 1. mars 2009

Om Daisy

Daisy er også fra Ruskekatten: Ruskekatten's Daisy Duck. Daisy er Løvetun's Arabella og faren er Jarldar av Buskateigen.
Her finner du Daisys galleri

Daisy - vår lille prinsesse er kommet hjem



Mestoff har fått en lekekamerat og storkoser seg.



Det har ikke vært et sekund fri i helga. De piler rundt og ruller, leker, og KOSER seg.

Daisy er nydelig. Hun har en fabelaktig pels. Dessuten var hun trygg fra første sekund.

Og Mestoff er blitt helt annerledes. Han er blitt mye roligere. Nå har han tid til å bli kost med. Helt utrolig.